De 8 cruciale stappen om jouw kostbare tijd op LinkedIn maximaal te benutten…

Voordat je jezelf sterk gaat profileren op LinkedIn en het gaat inzetten als marketing tool, is het belangrijk om dat je er eerst voor zorgt dat je een krachtig, pakkend en professioneel LinkedIn profiel hebt. Let daarbij op de volgende belangrijke basistips:

Stap 1
) Zorg er voor dat je profiel in ieder geval 100% compleet is. Als je nog niet op 100% staat, dan toont LinkedIn precies wat je nog moet doen om een compleet profiel te krijgen. Hoe completer je profiel is, hoe groter de kans dat mensen jouw profiel serieus nemen, je profiel lezen en op jouw links klikken.

Stap 2 ) Zorg voor een heldere en aansprekende ‘LinkedIn Stempel‘. Je ‘LinkedIn Stempel’ is je Naam, je Headline en je Foto. Deze informatie komt overal op LinkedIn terug en is de eerste indruk die iemand van jou krijgt. Je hoort wel eens: “You never get a second chance for a first impression”. Als dat inderdaad zo is, zorg er dan alsjeblieft voor dat je met die eerste indruk ook werkelijk INDRUK maakt. Vooral je Headline is hierbij cruciaal. Zorg dat deze duidelijk aangeeft wat jij je klanten te bieden hebt. General manager of account manager is nietszeggend als er niet bij staat wat voor unieks jij je klanten te bieden hebt.

Stap 3 ) Gebruik de summary niet voor een omschrijving van je bedrijf, maar voor een omschrijving van Jouw Passie! Vraag jezelf, wat drijft mij? Waarom doe ik wat ik doe? Schrijf daarover. Hou het wel professioneel! Hier is een voorbeeld van een goede summary: http://www.linkedin.com/in/biancaeder

Stap 4 ) Verander je website van ‘My Website’ of ‘My Company’ naar je bedrijfsnaam. Heb je geen website? Geen probleem: verwijs dan naar je een succesvolle opdracht die je hebt volbracht met ‘Portfolio: ..{klantnaam}…’

Stap 5 ) Voeg al je vorige werkzaamheden, opleidingen, trainingen, etc. toe aan je profiel. Ex-klanten, ex- collegae, ex-studiegenoten, etc. kunnen je zo gemakkelijk terugvinden.

Stap 6 ) Gebruik de status update dagelijks (of minimaal drie keer per week) en hou jouw netwerk op de hoogte waar jij mee bezig bent… in combinatie met een sterke headline, word jij al snel ‘top of mind‘ in jouw branche.

Stap 7 ) Verstuur minimaal één recommendation per week en laat de wet van wederkerigheid zijn werk doen. Hou de recommendations kort en to-the-point. Het mooie van recommendations geven is dat jij daarmee direct ook onder de aandacht wordt gebracht van het netwerk van de persoon die jij een recommendation geeft. Én, je blijft prominent aanwezig op zijn of haar profiel.

Stap 8 ) Zorg dat je gegevens zichtbaar zijn voor mensen wiens profiel jij bezoekt door je settings op “Show my name and headline” te zetten. Dit vergroot de kans dat men jouw profiel ‘terugbezoekt’ enorm.

Succes en plaats hieronder gerust je vragen en/of ervaringen. Of lees de vragen, reacties en commentaren in de LinkedIn Group Linked Group Marketing Nederland.

Advertisements

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: